The smart Trick of χειροπρακτης αθηνα That Nobody is Discussing

Τα φάρμακα είναι η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση του πόνου και την ανακούφιση από τους μυϊκούς σπασμούς. Η φαρμακευτική αγωγή περιλαμβάνει μη στεροειδή και μυοχαλαρωτικά, τα οποία μπορούν να λαμβάνονται για μικρό χρονικό διάστημα. Σε μερικές περιπτώσεις συνιστάται και η κορτιζόνη.

Δεν ξέρω τι να προτιμήσω. Τις σκάλες ή το ασανσέρ για να σώσω τις αρθρώσεις και τα γόνατα μου;

) ο Χειροπράκτης όμως δεν συνταγογραφεί φαρμακευτικές ουσίες, ούτε πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις.

Όπως ακριβώς και στον κλάδο της ιατρικής επιστήμης, έτσι και στη φυσιοθεραπεία, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ωστόσο, αυτό που με βεβαιότητα μπορεί να λεχθεί είναι ότι ένα περιστατικό έχει αυξημένες πιθανότητες να έχει θετικά αποτελέσματα, αρκεί ο ασθενής να έχει υπομονή , πείσμα , καλή ψυχολογία και εμπιστοσύνη προς τους θεραπευτές.

Ο ώμος μου πονάει πάρα πολύ με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω τις δουλειές του σπιτιού μου. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Αν το πρόβλημα είναι αμιγώς η στένωση, τότε κατά κανόνα δε χρειάζεται σπονδυλοδεσία. Αυτό είναι κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώθηκε και μέσα από μελέτες. Συχνά όμως το πρόβλημα έγκειται στις αρθρώσεις, οι check here οποίες είναι κατεστραμένες, με αποτέλεσμα να υπάρχει και αστάθεια της σπονδυλικής στήλης, η οποία εκδηλώνεται πχ.

Πριν ένα μήνα έσπασα το πόδι μου, όμως φοβάμαι να το πατήσω κανονικά. Τι μπορώ να κάνω;

Υπερτροφία συνδέσμων: Οι σύνδεσμοι που βοηθάνε στη στήριξη της σπονδυλικής στήλης μπορούν να γίνουν δύσκαμπτοι και πεπαχυσμένοι με την πάροδο του χρόνου.

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου & Ελάχιστα Επεμβατικές Μέθοδοι

Στο Τμήμα καλύπτονται χειρουργικά όλες οι παθήσεις σε οποιαδήποτε μοίρα της σπονδυλικής στήλης, αυχένα, θώρακα, οσφύ και ιερό οστό, και με όλες τις χειρουργικές προσπελάσεις, πρόσθια, οπίσθια ή πλάγια, λαμβάνοντας ως κριτήριο το πώς θα επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα για την υγεία του ασθενή.

Η επαναφορά της κανονικής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης, που επιτυγχάνεται με τους χειρισμού αυτούς, ελευθερώνει το νευρικό σύστημα, βοηθάει τον οργανισμό στην ανάκτηση της έμφυτης ικανότητάς του για αυτο-ίαση και εξαλείφει τις αιτίες του πόνου.

Για να ακούσετε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του νευροχειρουργού Π. Σταυρινού με θέμα τη σπονδυλική στένωση, πατήστε εδώ.

Γήρανση: Με την ηλικία, οι σύνδεσμοι (σκληρός συνδετικός ιστός μεταξύ των οστών της σπονδυλικής στήλης) του σώματος μπορεί να πυκνώσουν. Μικρά εξογκώματα μπορεί να αναπτυχθούν στα οστά και στον σπονδυλικό σωλήνα. Οι δίσκοι που απορροφούν τους κραδασμούς μεταξύ των σπονδύλων μπορεί να αρχίσουν να επιδεινώνονται.

Οι αυχενικοί νάρθηκες και κηδεμόνες που υποστηρίζουν τον αυχένα, χωρίζονται σε μαλακούς και σκληρούς και σε γενικές γραμμές προσφέρουν μεγάλη σταθερότητα και καλά λειτουργικά αποτελέσματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *